Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Δια πυρός και σιδήρου το 2-0

Δια πυρός και σιδήρου το 2-0

Ο Ολυμπιακός απώλεσε διαφορά 22 πόντων, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά το τρίποντο του Παπανικολάου στα 14 δευτερόλεπτα, του χάρισε την δεύτερη νίκη (89-88) στην ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και στηριζόμενος στην δυνατή του άμυνα, πήρε τα ηνία του ματς από την πρώτη στιγμή. Στην επίθεση, με τον Σπανούλη σε ρόλο εκτελεστή και δημιουργού, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν εύκολο σκορ και ανέβασαν την διαφορά στο +10 (12-2), 7:02 πριν το τέλος της Α΄ περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας αντέδρασε και βρίσκοντας σκορ από δεύτερες επιθέσεις, έκανε ένα επιμέρους σκορ 9-2 και έφερε το ματς σε απόσταση βολής (14-11). Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου συνήλθαν άμεσα και ανεβάζοντας εκ νέου την διαφορά στην άμυνα, κράτησαν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους αντιπάλους τους. Στην επίθεση, ο Σπανούλης συνέχισε να είναι καυτός και είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας, βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει με 29-11, 2:32 πριν την λήξη.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν επιθετικά στον Χολ και μείωσαν στους 14.

Το Β΄ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Φαγέ, το οποίο έφερε την διαφορά στους 11 (31-20). Ο Ολυμπιακός απάντησε με δίποντο του Στρέλνιεκς και δύο βολές του Μπράουν, αυξάνοντας και πάλι στους 15 την διαφορά. Ο Προμηθέας αντέδρασε και μ’ επιμέρους σκορ 2-7, μείωσε σε 27-27, 7:03 πριν το ημίχρονο. Ό,τι και να έκαναν οι παίκτες του Γιατρά όμως, δεν ήταν αρκετό για ν’ αλλάξουν τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός λειτουργούσε πολύ καλά επιθετικά και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι, αύξησε την απόσταση στο +19 (49-30), 2:54 πριν την ανάπαυλα.

Στον χρόνο που απέμενε, ο Λίποβι με δύο σερί τρίποντα, μάζεψε κάπως την διαφορά (49-36), προσωρινά όμως, καθώς τα καλάθια των Σπανούλη και Παπαπέτρου, διαμόρφωσαν το 55-38 του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της Γ΄ περιόδου, ο Παπαπέτρου ευστόχησε σε τρίποντο και ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά πάνω από τους 20 (60-38). Η απάντηση του Προμηθέα ήταν ένα επιμέρους σκορ 13-2, το οποίο έριξε την διαφορά στους 11 (62-51). Ο Ολυμπιακός δεν λειτουργούσε καθόλου καλά στην άμυνα, με συνέπεια ο Προμηθέας να βρει εύκολο σκορ και με το τρίποντο του Φαγέ 6:03 πριν το τέλος της περιόδου, μείωσε στους 8, (62-54).

Αυτή η εξέλιξη «αφύπνισε» τους Πειραιώτες, οι οποίοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και ανέκοψαν τον ρυθμό των αντιπάλων τους. Στην επίθεση, τα τρίποντα των Σπανούλη και Στρέλνιεκς, επανέφεραν την διαφορά σε διψήφιο, για να κλείσει τελικά με προβάδισμα 10 πόντων (74-64).

Μπλακ-άουτ και νίκη στον πόντο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το τρίποντο του Σαλούστρου έφερε το ματς στους 7 (74-67). Ο Πρίντεζης απάντησε μ’ εύστοχο δίποντο, αλλά ο Χολ με καλάθι και φάουλ, κατέβασε την απόσταση στους 6 (76-70). Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την ηρεμία και την συγκέντρωσή του, στην άμυνα δεν κέρδιζε τις προσωπικές και στην επίθεση σπαταλούσε κατοχές με το να σουτάρει τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις συνθήκες και με τα τρίποντα των Σαλούστρου και Φαγέ, αρχικά μείωσαν στον πόντο και σε δεύτερο χρόνο αύξησαν την διαφορά στο +6 (76-82), 3:57 πριν το τέλος.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με το τρίποντο του Ρόμπερτς και το καλάθι του Σπανούλη, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (82-82). Στα 2:44 που απέμεναν για την λήξη, το ματς εξελίχθηκε σε ροντέο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στα 31΄΄ ο Πρέιθερ με εύστοχο δίποντο προ του Παπαπέτρου, έβαλε μπροστά τον Προμηθέα. Στην επόμενη φάση, ο Σπανούλης αστόχησε για τρεις μπροστά στον Φαγέ, αλλά ο ίδιος ανέκτησε την κατοχή κλέβοντας την μπάλα και με το τρίποντο του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (89-88), 14΄΄ πριν το τέλος. Στην τελευταία κατοχή, ο Πρέιθερ έκανε το ντράιβ αλλά αστόχησε στο λέι-απ, ο Φαγέ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Στρέλνιεκς έβαλε σωστά τα χέρια του και δεν άφησε τον φόργουορντ του Προμηθέα να τελειώσει την φάση.

Τα δεκάλεπτα: 31-17, 55-38, 74-64, 89-88  

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Προμηθέα

Χωρισμένη σε πέντε ημέρες θα είναι η δράση της 4ης αγωνιστικής στο Top 6 και ...