Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι»

«Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός ξεχνάει το σημερινό παιχνίδι και στρέφει άμεσα την προσοχή του στα επερχόμενα ματς.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας πως άπαντες πρέπει να ξεχάσουν το σημερινό ματς και να επικεντρωθούν στην δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς στην Συνέντευξη Τύπου:

«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη που συνδυάστηκε και με την κάλυψη της διαφοράς,  κόντρα σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο. Η αποφασιστικότητα των παικτών ήταν μεγάλη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που ετοιμάστηκαν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει φέτος. Στο δεύτερο, περιμέναμε ότι η Ρεάλ θ’ αντιδράσει, αλλά παρόλο που έβαλε κάποια σουτ δεν της επιτρέψαμε ποτέ να μπει στην διεκδίκηση της νίκης. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε και την κρατήσαμε αγώνα. Ήμασταν ψύχραμοι παίξαμε έξυπνα και κρατήσαμε την διαφορά. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε, έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και για την Ευρωλίγκα και για πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει όλη την χρονιά για να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η σημερινή νίκη μας δίνει ψυχολογία και δείχνει την ποιότητα της ομάδος.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη. Ένα γεμάτο «ΣΕΦ» πάντα ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και θέλουμε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια ο κόσμος να είναι ο έκτος παίκτης μας».

Για την πνευματική ετοιμότητα της ομάδας:

«Ακολουθήσαμε πιστά το αγωνιστικό πλάνο μας και επικρατήσαμε ολοκληρωτικά. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε καθόλου σε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια».

Για την συνέπεια που έδειξε η ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο:

«Έχουμε την εμπειρία και διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Η επίθεσή μας ήταν αρκετά καλή, ήμασταν ώριμοι, παίξαμε έξυπνα και δεν αφήσαμε να κατέβει η διαφορά. Ο τρόπος που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, μας δίνει μεγάλη γνώση και εμπειρία για την συνέχεια».

Για την εμφάνιση του Ουόρικ:

«Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος. Είναι καλός αθλητής και έμπειρος. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου με αιχμή του δόρατος τον ηγέτη της τον Βασίλη Σπανούλη». 

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...