Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ρεάλ και γνώρισε την ήττα…

Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ρεάλ και γνώρισε την ήττα…

Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ηττήθηκε στην Μαδρίτη από την Ρεάλ με 77-93, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Στο πρώτο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ αστοχίας, κάτι που φανερώνει και το σκορ (2-4). Ωστόσο, η Ρεάλ -σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που συνέχισε να κάνει αλλεπάλληλα λάθη και να έχει μηδέν δημιουργία (όσες και οι ασίστ του στην πρώτη περίοδο)- άνοιξε πυρ από τα 6.75μ. και με επιθετικές αιχμές τους Καμπάτσο και Ράντολφ “έχτισε” μια διαφορά 21-10 (στο 10′).

Ο Κεστούτις Κεμζούρα “ανακάτεψε” την τράπουλα, όμως, οι “ερυθρόλευκοι” εξακολούθησαν να μη βρίσκουν ρυθμό. Αντίθετα, οι Ισπανοί συνέχισαν φορτώνουν το καλάθι της ομάδας μας εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 19π. (39-20 στο 16′). Κάπου εδώ ο Ολυμπιακός άρχισε να “ξυπνά” επιθετικά. Βρήκε δημιουργία στις εμπνεύσεις των Ρότσεστι και Πολ, πέρασε την μπάλα στην ρακέτα στους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη και μείωσε σε 41-30, με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με τρίποντο του Κόνιαρη ο Ολυμπιακός έριξε μετά από πολύ ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (9π., 43-34 στο 23′), όμως, κάπου εκεί “τερματίστηκε” η αντεπίθεσή του. Αμυντικά κενά, αχρείαστα (γκολ) φάουλ και κακές επιθετικές επιλογές επέστρεψαν στην -πάντα εύστοχη από την περιφέρεια- ομάδα της Μαδρίτης να απαντήσει με ένα επί μέρους σκορ 14-2 και να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο (57-36). Βασιζόμενοι στον Κοζέρ οι Ισπανοί έκλεισαν την 3η περίοδο στο +24 (72-48), όμως, παρότι η υπόθεση νίκη είχε ήδη κριθεί, οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα αρνήθηκαν να “πέσουν” αμαχητί. Ριντ, Βεζένκοφ και Κόνιαρης μείωσαν τις αποστάσεις μέχρι και τους 13π. (90-77), ενώ το τελικό 93-77 έγραψε με τρίποντο ο Κάρολ.

*Η ομάδα μας στερήθηκε των υπηρεσιών του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη (τραυματίας).

Δεκάλεπτα: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Μπράβο στους παίκτες μου που δεν τα παράτησαν»

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος με όλες του τις δυνάμεις για ...