Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Γνώρισε την πρώτη ήττα αν και ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα

Γνώρισε την πρώτη ήττα αν και ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στους ομίλους του UEFA Champions League από την Πόρτο στο Ντραγκάο (2-0).

27.10.2020

Ο Θρύλος ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να κατακτήσει το θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία. Οι «Δράκοι» που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακά τους, άνοιξαν το σκορ στο 11’ με τον Φάμπιο Βιέιρα ενώ ο Σέρχιο Ολιβέιρα στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και στο 3’ ο Ραντζέλοβιτς μπήκε στην περιοχή, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη τελική του ματς με το σουτ που επιχείρησε ο Μασούρας έξω από την περιοχή.

Η Πόρτο δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 11’, όταν οι παίκτες του Κονσεϊσάο εκμεταλλεύτηκαν το λάθος που έγινε στην περιοχή και με σουτ του Φάμπιο Βιέιρα απέκτησαν προβάδισμα.

Ο Θρύλος προσπάθησε να απαντήσει στο 19’ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά από τα δεξιά, ωστόσο ο Μαρτσεσίν βρισκόταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε. Νικητής βγήκε και ο Σα στο τετ α τετ που είχε με τον Μαρέγκα στο 28’. Το σύνολο του κ. Μαρτίνς είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του και επιδίωκε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα από τα άκρα. Παρόλα αυτά τη σπουδαιότερη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια την απώλεσε στο 40’, με τον Εμπεμπά να διώχνει σωτήρια με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από το πλασέ του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με μία καλή στιγμή. Ο Σισέ που είχε ανέβει ψηλά επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά ο Μαρτσεσίν είδε ανακουφισμένος τη «στρογγυλή θεά» να φεύγει άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας πλησίασε για ακόμα μία φορά την ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 52’ ο Ραντζέλοβιτς με γυριστό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον γκολκίπερ της Πόρτο στην πιο δύσκολη απόκρουση στο ματς. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Μασούρα. Ο νεοεισελθών είχε την πρώτη του τελική στο 58’ με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Στο 60’ ήταν η σειρά του Σεμέδο να απειλήσει. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Πορτογάλος αμυντικός κέρδισε την κεφαλιά, στέλνοντας τη «στρογγυλή θεά» λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει την απόδοσή του, περιορίζοντας στο ελάχιστο την επιθετική δράση των «Δράκων». Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να διατηρήσουν την κατοχή και με φάουλ επεδίωκαν να σπάσουν το ρυθμό που είχαν επιβάλει οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς. Ο τεχνικός της ομάδας στο 70’ πραγματοποίησε δύο ακόμα αλλαγές. Βινάγκρε και Μπρούμα πήραν τη θέση των Χολέμπας και Ραντζέλοβιτς, αντίστοιχα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73’ για να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους σουτ οι γηπεδούχοι στο δεύτερο 45λεπτο. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Σα δεν είχε χρειαστεί να επέμβει. Ο κ. Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 84’ με τους Χασάν και Πέπε να μπαίνουν στο παιχνίδι. Πριν προλάβει να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα ο Ολυμπιακός, δέχθηκε και δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Σέρχιο Ολιβέιρα. Στο 88’ ο Θρύλος άγγιξε το 2-1, με τον Χασάν να μην καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Μασούρας (53’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Ελ Αραμπί.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Μαρτίνς:”Πρέπει να εμφανιστούμε με πιο καλό επίπεδο”

Τα λεγόμενα του Πέδρο Μαρτίνς στην κάμερα της Cosmote TV μετά το τέλος του αγώνα ...