Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Γκαρακόκκινα από το Ζέεφελντ: 5η ημέρα

Γκαρακόκκινα από το Ζέεφελντ: 5η ημέρα

Έγινε πιο ποιοτική η προπόνηση της ομάδας με την έλευση των διεθνών
Ανέβηκε το ποιοτικό επίπεδο στο Ζέεφελντ

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr από το Ζέεφελντ της Αυστρίας και κάνει τον απολογισμό της πέμπτης ημέρας.

*Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, 5η ημέρα στο Ζέεφελντ: δύο προπονήσεις είχαν προγραμματιστεί αρχικά, αλλά ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε πως το απόγευμα πρέπει να προπονηθούν οι πέντε διεθνείς που ενσωματώθηκαν τώρα στην ομάδα, ο Καραμάνος, αλλά και οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης. Σίγουρα, ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του, αλλά έξι προπονήσεις σε τέσσερις ημέρες και κάτι, δεν είναι πολλές.

*Θυμάμαι την τελευταία προετοιμασία που είχα δώσει το “παρών” για να καλύψω (το 2013) και τις τριπλές προπονήσεις του Μίτσελ, τις οποίες είχε επιβάλλει και πέρυσι. Μόνο στην απογευματινή έδινε στους παίκτες μπάλα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο, πάντως, προτιμούν μπάλα από την αρχή. Μας το είπε και ο Φορτούνης στη συνέντευξη που παραχώρησε προς τους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στο Ζέεφελντ.

*Στην πρωινή προπόνηση της ημέρας έλαβαν μέρος για πρώτη φορά οι πέντε διεθνείς, οι οποίοι προπονήθηκαν στο γήπεδο και το απόγευμα. Οι τρεις από τους πέντε, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι βασικές μονάδες. Πρώτης γραμμής. Και ο Ελαμπντελαουί και ο Μιλιβόγιεβιτς και ο Κασάμι. Τώρα αν θα παραμείνουν, αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση για τον Ντουρμάζ, αν και δεν είναι τόσο κακός παίκτης όσο έδειξε την πρώτη του σεζόν, ενώ ο Ντοσεβί για συμπληρωματικό ρόλο δεν κοστίζει ακριβά.

*Με το “καλημέρα” της παρουσίας τους, η προπόνηση “ζωντάνεψε”. Και έγινε πιο ποιοτική. Μέχρι τώρα τις φωνές των Ρομπέρτο και Σιόβα ακούγαμε κυρίως στο Ζέεφελντ. Εδώ ο Κασάμι ζήτησε πέναλτι, που ήταν πράγματι, καθώς τον ανέτρεψε ο Σαλίνο, σε άσκηση κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Ούτε καν στο εσωτερικό “διπλό”! Δεν ξέρω αν έχει το μυαλό του στον Ολυμπιακό, γιατί πρόσφατα έγραψε ένα νοσταλγικό μήνυμα για το Λονδίνο στη σελίδα του στο Facebook, αλλά είναι ένας κεντρικός μέσος που δεν περνάει απαρατήρητος.

*Η προσθήκη του Γρηγόρη Γεωργάτου είναι από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις αυτού του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Έχει τον τρόπο του να “περνάει” αυτό που θέλει χωρίς να παρεξηγείται. Να τη “λέει” και να ξυπνάει τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό. Εμπνέει σεβασμό. Πλέον, όλοι ξέρουν που έχουν έρθει. Η παρουσία του στα αποδυτήρια είναι καταλυτική και θα το διαπιστώσουμε καλύτερα στη διαχείριση των κρίσεων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

*Ο Μπενίτες ακόμα προσπαθεί να συμμετάσχει σε μία προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Είτε γύρισε τραυματίας από τις διακοπές του, είτε επηρεάστηκε τόσο πολύ από τα εργομετρικά τεστ της προηγούμενης εβδομάδας, δεν μου δείχνει πως έχει το μυαλό του στον Ολυμπιακό.

*Ώρα για το πρώτο φιλικό. Με την Ντούκλα Πράγας στο γειτονικό Βεργκλ, την Τετάρτη, στις 19:15 ώρα Ελλάδας. Θα προηγηθεί το πρωί και προπόνηση στο Ζέεφελντ. Δεν είναι αγώνας για συμπεράσματα, αλλά μόνο και μόνο που θα δούμε το σήμα στο χορτάρι, ήδη μετράμε αντίστροφα. Είναι ένα πρώτο δείγμα για τον Ολυμπιακό επί εποχής Σίλβα, αλλά είναι αδύνατο να δούμε με την πρώτη όλα όσα έχει δουλέψει αυτές τις πρώτες ημέρες με τους παίκτες ο Πορτογάλος. Θέλει μία ομάδα επιθετική, που θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα πρεσάρει, αλλά και μία ομάδα που θα βγαίνει στην αντεπίθεση όταν κλέβει την μπάλα και δεν θα μπορεί να την σταματάει κανείς.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...