Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αποχαιρέτησε με νίκη την διοργάνωση…

Αποχαιρέτησε με νίκη την διοργάνωση…

Με νίκη ολοκλήρωσε για φέτος την Ευρωπαϊκή του διαδρομή ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επιβλήθηκαν στο ΣΕΦ της Νταρουσάφακα με 99-74.

Η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το “μουδιασμένο” ξεκίνημα των “ερυθρολεύκων” και με όπλο της την περιφερειακή της ευστοχία, αλλά και την υπεροχή της στα ριμπάουντ (μάζεψε 12 έναντι 5 της ομάδας μας στο πρώτο δεκάλεπτο), επέβαλλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 11π. (24-35 στο 13′).

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, κατάφερε να “βγάλει” αντίδραση… Με πιεστική άμυνα, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κερδίζει κατά κράτος την μάχη της ρακέτας σε άμυνα και επίθεση και τον Ζακ ΛεΝτέι να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από την γραμμή των βολών (έκλεισε το πρώτο μέρος με 12π. και 8/8 βολές), οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ κατάφεραν -με λέι απ του Άξελ Τουπάν- να προσπεράσουν με 45-44 στην εκπνοή του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με την καλη του άμυνα ο Ολυμπιακός περιόρισε αισθητά την Νταρουσάφακα, λειτούργησε άψογα στην επίθεση, βρήκε στόχο και από την περιφέρεια και με ένα επί μέρους σκορ 30-12, έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο +19 (75-56). Παρά την μεγάλη διαφορά, οι “ερυθρόλευκοι” δεν χαλάρωσαν… Συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε παράσταση με έναν ρόλο (+29, 94-65 στο 35′). Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Ντέιβιντ Μπλατ έριξε στο παρκέ και τον έφηβο, Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Δεκάλεπτα: 20-28, 45-44, 75-56

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...