Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αντικατάσταση και όχι λύση ανάγκης

Αντικατάσταση και όχι λύση ανάγκης

σπανουλης γιανγκ

Ο αντικαταστάτης του Γιανγκ είναι το μείζον θέμα στο μπασκετικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Καλή η νίκη και η εμφάνιση επί της Εφές αλλά η δυσάρεστη εξέλιξη με τον Αμερικανό έχει πάρει πλέον την εξέχουσα θέση στο ερυθρόλευκο ενδιαφέρον. Πως επηρεάζει ο “πάγος” του Μιλουτίνοφ και η ανάγκη στο “4”.

Ήδη από την επόμενη μέρα του τραυματισμού, ήρθαν στην επιφάνεια ονόματα εν δυνάμει στόχων, χωρίς ωστόσο να έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα. Οι κομμένοι από το ΝΒΑ, οι “Κινέζοι” Αμερικανοί αλλά και “Ευρωπαίοι” οι οποίοι είτε βρίσκονται χωρίς ομάδα, είτε ενδέχεται να αποχωρίσουν αν και εφόσον ο σύλλογός του αποκλειστεί από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, είναι οι πρώτοι που ακούγονται.

Η πραγματικότητα είναι όμως ως εξής. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν βιάζεται και το σημαντικότερο, δεν έχει και το μπάτζετ ώστε να “χτυπήσει”  την τυχόν πρώτη του επιλογή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το συμβόλαιο του Γιανγκ ούτε πάγωσε, ούτε διακόπηκε και δεν είναι και μικρό. Κάθε άλλο. Ο Αμερικανός, θα συνεχίσει να πληρώνεται βάση της διετούς συμφωνίας που έχει υπογράψει με τους πρωταθλητές και η επόμενη κίνηση θα επιλεγεί και ως οικονομικά λογική.

Η απώλεια του Γιανγκ είναι τεράστια και είναι αδύνατο να βρεθεί παίκτης με τα προσόντα και την ποιότητά του. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο θηριώδης σέντερ, ήταν η πρώτη επιλογή το καλοκαίρι και έγινε τεράστια προσπάθεια για να έρθει στη χώρα μας. Η αντικατάστασή του λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει με κάποιον παίκτη με σαφώς λιγότερα συν από τον Αμερικανό. Δεν πρέπει όμως να γίνει και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι της ομάδας, ούτε βιαστικά, ούτε επιπόλαια. Η όποια προσθήκη θα προορίζεται να έχει μίνιμουμ χρόνο 15 λεπτών, κάτι που στο σύγχρονο μπάσκετ και στην πορεία μιας ολόκληρης σεζόν αποτελεί κίνηση βαρύνουσας για την ομάδα σημασίας.

Ο Μιλουτίνοφ ο οποίος έχει λαμβάνειν κι αυτός είναι σημαντικό “μεροκάματο” προς το παρόν δε φαίνεται να υπολογίζεται. Ένας λοιπόν δανεισμός με πληρωμένο το συμβόλαιό του, θα αποτελούσε ενδεχομένως οικονομική λύτρωση και θα έκλεινε πολλές τρύπες στο νέο σχεδιασμό ή μάλλον στις αναγκαίες διορθώσεις. Μια μετακίνηση που αν πραγματοποιηθεί, ίσως και να επιτρέψει τους Πειραιώτες να κοιτάζουν και μια άλλη θέση που χρειάζεται ενίσχυση, αυτή του power forward. Βέβαια μέσα από την ομάδα τηρούν σιγή ιχθύος για πιθανές αλλαγές στο “4” αλλά είναι κοινό μυστικό πως το θέμα απασχολεί και ενδιαφέρει.

Το καλό ξεκίνημα στη regular season και κυρίως η ψυχολογική και αγωνιστική ανάταση της ομάδος δίνει ηρεμία και ταυτόχρονα χρόνο ώστε οι όποιες κινήσεις να γίνουν περισσότερο συνειδητοποιημένα και όχι ως απόρροια πανικού. Γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Σφαιρόπουλος:”Για τους μικρούς μας παίκτες θέλω να πω πως πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε τα εξής μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα ...