Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ήττα στις λεπτομέρειες

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά το καλάθι του Όγκουστιν στα 2,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης, του στέρησε τη νίκη (87-85, 74-74 κ.δ.).

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν. Ο Σπανούλης, είτε σκοράροντας, είτε προσφέροντας έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του έδινε τις λύσεις επιθετικά στην ομάδα. Για την Μάλαγα, ο Μπρουκς ήταν αποτελεσματικός και δεν άφηνε την διαφορά στο σκορ ν’ ανοίξει.

Έξι λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» με διαδοχικές καλές άμυνες, κράτησαν χωρίς σκορ τους αντιπάλους τους. Στην επίθεση, ο Σπανούλης συνέχισε να… φορτώνει το ισπανικό καλάθι, δίνοντας πέντε πόντους προβάδισμα (6-11). Σ’ εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τον Νέντοβιτς να σημειώνει οκτώ συνεχόμενους πόντους, πέρασαν μπροστά στο σκορ. Οι Πειραιώτες είχαν απορρυθμιστεί επιθετικά, αλλά βρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους και «χτυπώντας» από το χαμηλό ποστ, αύξησαν, ξανά, στο +5 την διαφορά (14-19).

Στο 1,25 που απέμενε για την λήξη, τα τρίποντα των Σαλίν, Μάντζαρη και το δίποντο του Σουάρεθ, διαμόρφωσαν το 19-22 της Α΄ περιόδου.

Το Β΄ δεκάλεπτο, ξεκίνησε μ’ επιμέρους σκορ 8-2 για τους Ανδαλουσιάνους, οι οποίοι μπήκαν σε θέση οδηγού στο σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε ένταση και ενέργεια στην άμυνα, με συνέπεια οι Ισπανοί να φτάνουν μ’ ευκολία μέχρι το καλάθι του. Στην επίθεση, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν είχαν σωστή κυκλοφορία και αποστάσεις και σπαταλούσαν κατοχές με το να σουτάρουν τρίποντα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του Α΄ μέρους, Στρέλνιεκς και ΜακΛίν «συνδέθηκαν» με το αντίπαλο καλάθι και έφεραν την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ. Αμυντικά όμως, δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά για τους «ερυθρόλεκους», με αποτέλεσμα η Μάλαγα να βρει εύκολα καλάθια από το ζωγραφιστό και να ξεφύγει με +10 (42-32), 2:08 πριν το ημίχρονο.

Στα υπολειπόμενα δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του, ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά και πήγε με μειονέκτημα 14 πόντων στ’ αποδυτήρια.

Αντεπίθεση διαρκείας και αλλαγή δεδομένων

Στο Γ΄ δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ενέργεια και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παρκέ. Στηριζόμενοι στην καλή τους άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε βιαστικές ενέργειες, που δεν βρήκαν στόχο. Στην επίθεση, με τον Σπανούλη να οργανώνει σωστά τις επιθέσεις και να βάζει τους συμπαίκτες του στην εξίσωση του σκορ, ο Ολυμπιακός μάζεψε την διαφορά στους 4 (51-47), 4:42 πριν την ολοκλήρωση του Γ΄ δεκαλέπτου.

Η αντεπίθεση των Πειραιωτών συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ν’ ανατρέπουν τα δεδομένα και να προσπερνάνε στο σκορ με +5 (51-56). Στα λεπτά που απέμενανστο ρολόι, η Μάλαγα βρηκε σκορ από την γραμμή των βολών

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Στρέλνιεκς με πέντε προσωπικούς πόντους, έδωσε «ανάσα» πέντε πόντων στην ομάδα του (56-61). Ο Σουάρες με έμμεσο τρίποντο μείωσε στους δύο, ο Μπράουν απάντησε με εύστοχο λέι-απ, αλλά ο ΜακΚάλουμ με νέο δίποντο, έφερε και πάλι την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (61-63). Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε απάντηση και με τους Ρόμπερτς και Ουίλτζερ να βρίσκουν στόχο πίσω από τα 6,75, πήρε και πάλι ένα προβάδισμα της τάξης των έξι πόντων (63-69).

Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Ρόμπερτς με ακόμη ένα τρίποντο, αύξησε την απόσταση στο +7 (67-74). Ο Νέντοβιτς ανέλαβε δράση σ’ εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση και με επτά σερί πόντους, έφερε το ματς στα ίσια (74-74), 1:17 πριν την λήξη. Στον χρόνο που απέμενε, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρούνε σκορ, τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Μιλουτίνοφ αστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν, με αποτέλεσμα το 74-74 να διατηρηθεί και το ματς να πάει σε παράταση.

Διαγωνισμός τριπόντων και ήττα από δίποντο

Το έξτρα πεντάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Μάντζαρη, ο Νέντοβιτς απάντησε με λέι-απ, αλλά ο Τιλί με νέο τείποντο, έφερε την διαφορά στους 4 για τον Ολυμπιακό (76-80). Στην επόμενη φάση ο Ντίεθ ευστόχησε για τρεις, αλλά ο Μιλουτίνοφ ήταν αποτελεσματικός από τις βολές και έφερε την διαφορά και πάλι στους 3 (79-82). Η Μάλαγα βρήκε και πάλι τον τρόπο να φέρει το σκορ σε ισορροπία με το τρίποντο του Βαζίνσκι, όμως ο Παπαπέτρου με τον ίδιο τρόπο, έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του 43΄΄ πριν την λήξη της παράτασης. Μετά το τάιμ-άουτ, οι Ανδαλουσιάνοι έδωσαν νέο ελεύθερο τρίποντο στον Βαζίνσκι, ο οποίος δεν λάθεψε και ισοφάρισε σε 85-85. Στην τελευταία επίθεση, ο Παπαπέτρου βρήκε διάδρομο, αλλά δεν τελείωσε σωστά την φάση, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την τελευταία επίθεση. Ο Νέντοβιτς ανέλαβε να εκδηλώσει την τελευταία προσπάθεια, τράβηξε επάνω του την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Όγκουστιν, ο οποίος από τα τρία μέτρα, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Στρέλνιεκς στα 2,5 δευτερόλεπτα πρόλαβε μα πετάξει την μπάλα από το κέντρο, αλλά αυτή δεν κατέληξε στον στόχο και το 87-85 παρέμεινε.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-33, 54-56, 74-74

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...