Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ήττα από την Ζαλγκίρις και περιμένει

Ήττα από την Ζαλγκίρις και περιμένει

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις στην παράταση με 85-86 (80-80 κ.δ.) και περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάμπεργκ, για να δει ποια ομάδα θ’ αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και πήρε από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο. Με πιεστική άμυνα, κράτησε χαμηλά σε παραγωγικότητα την Ζαλγκίρις. Στην επίθεση, με τον Σπανούλη σε ρόλο εκτελεστή και δημιουργού, βρήκε εύκολους πόντους από μέση και μακρινή απόσταση, ανεβάζοντας στο +9 την υπέρ του διαφορά, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους και με τους Τόμπσον και Μιλουτίνοφ να δίνουν τις λύσεις επιθετικά, έκλεισαν με προβάδισμα 15 πόντων την Α΄ περίοδο.

Το Β΄ δεκάλεπτο, ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 5-1 για την Ζαλγκίρις, η οποία έφερε την διαφορά στους 11 (26-15). Ο Παπαπέτρου με καλάθι στον αιφνιδιασμό σ’ εκείνο το σημείο έκανε το σκορ 28-15, αλλά ο Ντέιβις με έμμεσο τρίποντο, μείωσε στους δέκα (28-18).

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, οι Λιθουανοί με συνεχόμενους πόντους του Ουάιτ, έριξαν την απόσταση στους 9 πόντους (31-22). Ο Ουίλτζερ με βολή την επανέφερε στους δέκα, αλλά ο Πάνγκος με βολή και ο Ουλανόβας με κάρφωμα, μείωσαν στους 7 (32-25). Αυτή η εξέλιξη «αφύπνισε» τους Πειαραιώτες, οι οποίοι ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους στην άμυνα, μπλοκάροντας επιθετικά τους αντιπάλους του, και στην επίθεση με τους Στρέλνιεκς, Παπαπέτρου και Μπράουν να βρίσκουν στόχο πίσω από τα 6,75, ξέφυγαν με +14 (43-29), πριν ο Ντέιβις με δίποντο, διαμορφώσει το 43-31 του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της Γ΄ περιόδου, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν γρήγορα, αλλά υπέπεσαν σε λάθη και δεν μπορούσαν να βρούνε ρυθμό. Όσο κυλούσε ο χρόνος όμως, ο Ολυμπιακός έβρισκε τα πατήματά του μέσα από την άμυνα και με τους Ρόμπερτς και Παπαπέτρου να ευστοχούν σε διαδοχικά σουτ από την περιφέρεια, ανέβασαν την διαφορά στο +16 (57-41), 4:42 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μ’ επιμέρους σκορ 11-2, έφεραν την διαφορά στους 7 (59-52). Ο Ολυμπιακός απορρυθμίστηκε και έχασε την συγκέντρωσή του επιθετικά, συνθήκη που έδωσε το δικαίωμα στους Λιθουανούς να διευρύνουν το σερί τους και να πάνε τελικά με μειονέκτημα 3 πόντων (59-56) στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Ούντριχ, με το οποίο η Ζαλγκίρις μείωσε στον πόντο (59-58). Ο Μάντζαρης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε «ανάσα» στον Ολυμπιακό μετά από πέντε αγωνιστικά λεπτά χωρίς σκορ, αλλά ο Γιανκούνας με διαδοχικά εύστοχα σουτ, έφερε ξανά την διαφορά στον 1 (65-64).

4:30 πριν το τέλος, οι Λιθουανοί ισοφάρισαν με την βολή του Ντέιβις (69-69). Ο Σπανούλης έβαλε με εύστοχο λέι-απ μπροστά τον Ολυμπιακό, όμως ο Ντέιβις και πάλι με βολές, έφερε εκ νέου το σκορ σε ισορροπία. 3:24 πριν την λήξη, ο Μιλάγκνις με τρίποντο, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Μιλουτίνοφ ευστόχησε στο δίποντο που επιχείρησε, το ίδιο και ο Ουλανόβας, ο οποίος αξιοποίησε και την συμπληρωματική, δίνοντας… αέρα 4 πόντων στην Ζαλγκίρις (73-77).

Στα 2:30 που απέμεναν στο ρολόι για το τέλος, ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, αλλά ο Μιλάγκνις με νέο κρίσιμο τρίποντο, διατήρησε την Ζαλγκίρις σε θέση οδηγού στο σκορ (78-80). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη και βγάζοντας αρχικά την άμυνα, κέρδισαν την κατοχή. Η μπάλα στην επίθεση κυκλοφόρησε σωστά, ο Ουίλτζερ βρήκε τον ανοιχτό διάδρομο και με κάρφωμα ισοφάρισε (80-80). Στα 5,2 δευτερόλεπτα, η μπάλα πήγε στα χέρια του Γιανκούνας ο οποίος επιχείρησε ένα δύσκολο λέι-απ μπροστά στον Μιλουτίνοφ το οποίο δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Ζαλγκίρις κατάφερε να πάρει διαφορά 4 πόντων, όμως οι Πειραιώτες βρήκαν τον τρόπο ν’ ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με το σκορ στο 82-84, ο Μπράουν κέρδισε βολές. Ο Αμερικάνος έβαλε την μία από τις δύο, όμως ο Ουίλτζερ ήταν εκεί για να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και με λέι-απ να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό με 85-84. Παρ’ όλα αυτά, οι Λιθουανοί στα 8΄΄ που είχαν στην διάθεσή τους, βρήκαν σκορ από τον Γιανκούνας 85-86. Στην επαναφορά των δύο δευτερολέπτων του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης εκτέλεσε από την κορυφή για τρεις, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, με συνέπεια το 85-86 να παραμείνει μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα:  25-10, 43-31, 59-56, 80-80, 85-86

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μη μας γίνει συνήθειο…

Μια ακόμα μαύρη σελίδα, ανήμερα των γενεθλίων των 99 του χρόνων έγραψε ο Ολυμπιακός και ...