Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / «Ήρθα για να νικήσω»

«Ήρθα για να νικήσω»

Παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Α.Ε., ο νέος τεχνικός της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς, δηλώνοντας έτοιμος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε τίτλους.

Αρχικά μίλησε ο κ. Καρεμπέ για το κριτήριο επιλογής του Μαρτίνς. «Είναι ημέρα που πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να υποδεχτούμε τον νέο προπονητή της ομάδας, τον κύριο Μαρτίνς. Τον καλωσορίζουμε. Έχει υπάρξει πολύ πετυχημένος ποδοσφαιριστής, έχοντας περάσει από Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες. Ελπίζουμε να μπορέσει να καθιερώσει σε εμάς, όσα έκανε και τον οδήγησαν να γίνει ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Πορτογαλία» είπε ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε «Καλησπέρα» στα ελληνικά και στην πρώτη τοποθέτησή του ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή ότι μπορώ να εκπροσωπήσω το μεγαλύτερο σύλλογο της ομάδας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε με έναν νέο κύκλο, φυσικά διατηρώντας το τεράστιο μέγεθος που έχει ο σύλλογος». 

Ακολούθησαν ερωτήσεις στον Μαρτίνς…

-Για τα συστατικά της επιτυχίας: «Ποιότητα, ωραίο, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η υποχρέωση που πρέπει να έχουμε. Ακόμα και όταν δεν μπορούμε να παίξουμε καλά, θα πρέπει να δείχνουμε καρδιά και ψυχή».

-Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό και για τις εκτεταμένες αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ: «Η πρώτη επαφή έγινε πριν από ένα χρόνο με τον Κριστιάν στην Πορτογαλία. Είναι πολύ λογικό μετά από λιγότερο επιτυχημένες σεζόν, να γίνονται αλλαγές. θα προσπαθήσουμε να μην είναι τόσο ριζικές, διότι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες, σε συνεννόηση με τη διοίκηση».

-Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του, πρώην προπονητές του Ολυμπιακού: «Ειλικρινά δεν το έκανα, δεν είχα την ευκαιρία, διότι είχα προτεραιότητα να γνωρίσω τον Ολυμπιακό, να μάθω το ρόστερ του, να δουλέψω εδώ. Προτίμησα να κάνω εγώ τη δική μου εκτίμηση για την παρούσα κατάσταση».

-Για τον τρόπο παιχνιδιού που σκέφτεται: «Γνωρίζω καλά ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι απαιτητικοί. Η φιλοσοφία της ομάδας χάθηκε αυτή τη σεζόν. Είμαι προετοιμασμένος για να το αλλάξουμε. Ξέρουμε ότι και η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη, οι αντίπαλοί μας είναι εξαιρετικά δυνατοί.Συνάντησα εξαιρετικές επαγγελματικές συνθήκες, γνωρίζω τι περιμένουν από εμάς και τι πρέπει να κάνουμε».

-Για όσα θα ήθελε να αλλάξει τακτικά στην ομάδα: «Να παίζουμε επιθετικά, να έχουμε προσωπικότητα, να έχουμε τον έλεγχο για να μπορούμε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που έρχεται με πολλή δουλειά. Στόχος μας είναι ελκυστικό ποδίσφαιρο, μια εικόνα που θα αρέσει στον κόσμο».

-Για τις εισηγήσεις του σχετικά με το ρόστερ και για τις ακαδημίες: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν ανάμεσα στην διοίκηση και στον προπονητή. Δεν θα ανακοινώσω κάτι μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις. Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι θα αρχίσουν τη σεζόν για να τους δω καλύτερα: ο Τσιμίκας, ο Σιώπης, ο Μάνος, ο Μανθάτης, o Σάλιακας. Θέλουμε να τους δούμε από κοντά, να δουλέψουν μαζί μας».

-Για το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει δεν διεκδικούσαν πρωτάθλημα: «Δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος. Ήρθα και γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω. Ήρθα για να νικήσω. Γνωρίζω ότι η ομάδα προέρχεται από μια περίεργη σεζόν. Γνωρίζω ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές. Aυτό που θέλω είναι οι παίκτες να τα δώσουν όλα για να ικανοποιήσουν τον κόσμο μας. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στην ακαδημία για παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παρουσιάσουμε καλά αποτελέσματα και ωραίο θέαμα».

-Για το σύστημα που θα χρησιμοποιεί: «Δεν έχει τόση σημασία, αυτό θα εξαρτηθεί από τις προπονήσεις. Είναι πιο σημαντικό να διαλέξουμε παίκτες οι οποίοι εκτός από ποιότητα θα έχουν και φιλοδοξία. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλά ανεξάρτητα από το σύστημα».

-Για την αύξηση των Ελλήνων παικτών στο ρόστερ και για τα μεταγραφικά σενάρια: «Πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες παίκτες και ειδικά με παίκτες από την ακαδημία θα ήταν το ιδανικό. Η αγορά είναι ανοιχτή, παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, δεν έχει σημασία από που θα έρθουν».

-Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς: «Γνωρίζω πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος. Είναι ένας νέος κύκλος, είναι μια νέα εποχή. Θέλω να παρουσιάσουμε μια ομάδα με ταυτότητα, προσωπικότητα και χαρακτήρα, αυτά που χάσαμε την προηγούμενη σεζόν. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη του κόσμου, θα είναι δύσκολη σεζόν λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων μας».

-Για τα θέματα πειθαρχίας: «Είναι σημαντικό σκέλος και θα μας απασχολήσει αισθητά. Οι παίκτες θα εκπροσωπούν παντού τον Ολυμπιακό. Θα σέβονται και θα βοηθήσουν τον σύλλογο να γίνει όπως πρέπει. Συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται θα κρίνονται γρήγορα και αποφασιστικά. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος».

-Για το αν είναι πρώτο μέλημα τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (με δεδομένη την εμπειρία που έχει και από τις προηγούμενες ομάδες του) ή το «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα σεζόν: «Και τα δύο. Όλα να συνδυαστούν. Εάν σκεφτείτε πως σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε πρώτο επίσημο και σημαντικό παιχνίδι. Θα κάνουμε προετοιμασία και για την Ευρώπη και για το πρωτάθλημα».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...