Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Έτσι… Ορμητικός και ισοπεδωτικός!

Έτσι… Ορμητικός και ισοπεδωτικός!

fortounis7
Είναι ηγέτης και διανύει τη σεζόν της… εκτόξευσης!

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ορμητικός, κυριαρχικός και ισοπεδωτικός. Έτσι, όπως πρέπει να είναι και τον θέλουν οι οπαδοί του! 

Όταν ένας αγώνας διαδέχεται τον άλλο, δεν χρειάζονται ούτε θριαμβολογίες ούτε… αποκαθηλώσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα. Το πρωί της Κυριακής οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν αποθεραπεία, τη Δευτέρα το πρωί έχουν μία κανονική προπόνηση στο Ρέντη, στη συνέχεια ταξίδι στο Λονδίνο, και την Τρίτη είναι προγραμματισμένος ο ζόρικος αγώνας με την Άρσεναλ στο “Emirates”. Έτσι κυλάει η ζωή στο μεγάλο λιμάνι και αρέσει σε όλους μας. Να έχει η ομάδα κάθε τρεις και τέσσερις ημέρες αγώνα, εντός και εκτός συνόρων, είναι απόλαυση.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ του Σαββάτου. Πέτυχε πέντε γκολ, ενώ θα μπορούσε να βρει περισσότερες φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Και ο κόσμος του απόλαυσε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Κόντρα σε μία ομάδα που ήταν αήττητη τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και την οποία οι ερυθρόλευκοι είχαν να κερδίσουν εδώ και τρία παιχνίδια. Οι Ηπειρώτες, από πλευράς ποδοσφαίρου που παίζουν, συγκαταλέγονται στις πέντε καλύτερες ομάδες της χώρας, έχοντας κατά τη γνώμη μου και τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που υπάρχει τη στιγμή αυτή στη Super League, τον Γιάννη Πετράκη. Ο Μάρκο Σίλβα υπογράμμισε πως “… αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας” και δεν έχει άδικο. Η ομάδα έβαλε πέντε γκολ, έχασε άλλα τόσα, αλλά για πρώτη φορά σε επίσημο ματς της φετινής σεζόν έβγαλε μεγάλο αριθμό αυτοματοποιημένων κινήσεων πάνω στο χορτάρι. Είδαμε μία ομάδα με ταχύτητα στη σκέψη και την πράξη. Με υποδειγματική κυκλοφορία μπάλας, υψηλή πίεση προς τον αντίπαλο. Το δεύτερο γκολ με τον Φορτούνη είναι από αυτά που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Ο Κασάμι “άνοιξε” υπέροχα το παιχνίδι στα αριστερά, με μία κάθετη μπαλιά κορυφαίου επιπέδου. Ο Ντουρμάζ χωρίς να το πολυσκεφτεί έκανε το παράλληλο γύρισμα προς την περιοχή και ο φορμαρισμένος Κώστας, ερχόμενος με φόρα, πλάσαρε με το αριστερό και βρήκε δίχτυα.

Έτσι, θέλουμε τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του. Ορμητικό, επιθετικό, κυριαρχικό, ισοπεδωτικό, αποτελεσματικό. Να πετυχαίνει τρία γκολ μέσα σε έντεκα λεπτά και να σείεται το “Καραϊσκάκης”. Να μη σταματάει στα δύο και τα τρία γκολ, αλλά να κυνηγάει όσα περισσότερα μπορεί. Είναι πράγματι οξύμωρο ότι η ομάδα έχει πετύχει 16 γκολ σε 5 παιχνίδια Πρωταθλήματος, χωρίς ακόμα να έχει σκοράρει επιθετικός της. Πιο γενικά, δίχως να έχει σκοράρει ακόμα έστω μία από τις καλοκαιρινές μεταγραφές! Θα έρθουν και τα γκολ από αυτούς τους παίκτες. Είναι μέχρι να γίνει η αρχή. Δίχως αμφιβολία, και οι ποδοσφαιριστές αυτές έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να βλέπουμε αυτό το θελκτικό ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή, ο οποίος μόνο εύκολο έργο δεν έχει. Η ομάδα, στην τελική μορφή του ρόστερ της, ακόμα δεν έχει κλείσει μαζί ούτε ένα μήνα. Όταν “δέσει” απόλυτα ο Ολυμπιακός, είμαι πεπεισμένος πως θα δούμε περισσότερα όμορφα πράγματα στο γήπεδο.

Η αγωνιστική πρόοδος του Φορτούνη είναι φυσικό επακόλουθο από όσα είδαμε την πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα. Πλέον, απολαμβάνει και την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητικού επιτελείου και ιδιαίτερα του Μάρκο Σίλβα. Σίγουρα, θέλουμε να τον δούμε έτσι ατρόμητο και σε πιο δύσκολα παιχνίδια, αλλά πέρυσι δεν είχε και ιδιαίτερη συμμετοχή σε αυτά. Ότι έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, κάνει “μπαμ” και το έχω καταγράψει από πέρυσι. Είναι Έλληνας, 23 ετών, με όλο το μέλλον μπροστά του. Έχουν λείψει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια Έλληνες μεσοεπιθετικοί, τόσο ικανοί, στο δημιουργικό (αλλά και το εκτελεστικό) κομμάτι. Δεν είναι τα 5 γκολ που έχει έως τώρα στο Πρωτάθλημα (όχι σε γεμάτα ενενηντάλεπτα), αλλά η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Από πέρυσι ξεχώρισε κυρίως λόγω των πρωτοβουλιών που παίρνει πάνω στο χορτάρι. Φέτος, δείχνει έτοιμος για το μεγάλο άλμα καριέρας… Την εκτόξευση στο κλαμπ των καλύτερων.

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 200 νίκες σε 251 παιχνίδια που έχει δώσει στο νεότευκτο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” από το 2004 μέχρι σήμερα. Ένας εντυπωσιακός απολογισμός, δείγμα της δυναμικής αυτής της ομάδας και αυτού του γηπέδου. Μία έδρα και ένας λαός, πάντα, για μεγάλα πράγματα.

ΥΓ2: Ο Κασάμι, εφόσον έμεινε, παραμένει κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Όταν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει, ξεχωρίζει. “Οκτάρι” με την κλάση του Παϊτίμ, δεν έχει άλλο η ομάδα.

ΥΓ3: Η αφιέρωση του Φορτούνη στη γιαγιά του, η οποία αντιμετωπίζει μία περιπέτεια με την υγεία της, έγινε αντικείμενο χλεύης από το νεόκοπο βοθροσάιτ, που έκανε πλάκα και με αυτό. Τελικά, δεν έχουν τον Θεό τους. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μόνο χαζοί δεν είναι. Και όταν οι προκλήσεις είναι διαρκείς και χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, κάποια στιγμή θα έρθει και η απάντηση. Αυτήν τη “δημοσιογραφία”, των μαζεμένων πονεμένων αντί-Ολυμπιακών που το παίζουν τιμητές των πάντων, να τη βράσω.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...