Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Έκλεισε με πεντάρα το 2020!

Έκλεισε με πεντάρα το 2020!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2020 ο Ολυμπιακός, καθώς επιβλήθηκε της ΑΕΛ με 5-1.

20.12.2020

Με το τρίποντο αυτό ο Θρύλος κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει τη νίκη, ακόμα και όταν ισοφαρίστηκε στο 32’ από τον Πινακά. Ο Σουντανί άνοιξε το σκορ στο 26’, ενώ στο 40’ ο Ελ Αραμπί έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Στο 66’ ο Μασούρας έγραψε το 3-1 από ασίστ του Μπρούμα, με τον τελευταίο να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στο 79’. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ελ Αραμπί στο 88’ με το 11ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα…

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Εμβιλά και Καμαρά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μπρούμα, Φορτούνη στα πλάγια και τους Ελ Αραμπί, Σουντανί στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο και πίεζε για να αποκτήσει από νωρίς το προβάδισμα. Η πρώτη φορά που απείλησε ήταν στο 8’ με τον Εμβιλά, ενώ ακολούθησαν οι καλές προσπάθειες των Μπρούμα, Καμαρά και Σουντανί, οι οποίες δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε τελικά ο τελευταίος στο 26’. Ο Μπάγιτς δεν μπόρεσε να διώξει μακριά την μπάλα από την κεφαλιά του Ελ Αραμπί και ο Αλγερινός από κοντά με το κεφάλι έγραψε το 1-0, πανηγυρίζοντας το δεύτερό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 30’ ο Μπρούμα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας μας. Αντί να γίνει το 2-0, έγινε το 1-1 με τον Πινακά να νικάει τον Σα με κεφαλιά στο 32’. Λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Ηλιάδη.

Ο Θρύλος δεν άργησε να αποκτήσει το προβάδισμα για δεύτερη φορά, καθώς στο 40’ ο Φορτούνης κυνήγησε τη φάση που κατέληξε στην έβδομή του ασίστ και στο δέκατο γκολ του Ελ Αραμπί…

Στο 53’ ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία για να πετύχει ακόμα ένα γκολ με την κεφαλιά του Μπα, ενώ στο 57’ ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε τις πρώτες του δύο αλλαγές με τους Ανδρούτσο, Μασούρα να παίρνουν τη θέση των Ραφίνια και Σουντανί, αντίστοιχα. Ο Μασούρας έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του επιθετικά, καθώς στο 66’ αξιοποίησε την πάσα του Μπρούμα και με πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στο 76΄ ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο ματς τους Τιάγκο Σίλβα και Αβραάμ Παπαδόπουλο και στο 79’ η ομάδα του έφτασε στην επίτευξη και τέταρτου τέρματος. Ο Μπρούμα έφυγε μόνος του πίσω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ και με πλασέ έγραψε το 4-1. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τον Θρύλο, αφού ο Ελ Αραμπί στο 88’ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας για πέμπτη φορά…

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (58’ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76’ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80’ Κάιπερς), Μπρούμα, Φορτούνης (76’ Τιάγκο Σίλβα), Ελ Αραμπί, Σουντανί (57’ Μασούρας).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights της αναμέτρησης με την ΑΕΛ (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ΑΕΛ-Ολυμπιακός: