Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άξιος της μοίρας του

Άξιος της μοίρας του

Ο Ολυμπιακός δεν «τέλειωσε» τον Παναθηναϊκό και το πλήρωσε, μένοντας στο 1-1. Λάθος υπόδειξη το πέναλτι του Παναθηναϊκού, μιας και το μαρκάρισμα του Ένχελς είναι εκτός περιοχής.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με δύναμη στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο. Στο 14ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αλλά ο Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά την συμπλήρωση 20΄, ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ολυμπιακού, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών λειτούργησε αποτελεσματικά και ανέκοψε τις προσπάθειες των αντιπάλων.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, μεταφέροντας και πάλι το παιχνίδι μπροστά στα καρέ του Παναθηναϊκού, αλλά τους έλλειπε η ουσία, με συνέπεια το 0-0 να παραμένει.

Στο 45ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0 με τον Μιραλάς, αλλά το πλασέ του Βέλγου πέρασε ελάχιστα άουτ. Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Ταχτσίδη ο οποίος έκανε το άνοιγμα στα δεξιά, ο Πάρντο με τον Ομάρ συνδυάστηκαν, με ταχύτητα ο τελευταίος έκανε την σέντρα, με την μπάλα να φτάνει στον Μιραλάς. Ο Βέλγος έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε σε δεύτερο χρόνο, με την μπάλα να περνάει ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έψαξαν και πάλι το γρήγορο γκολ και στο 49΄ έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν, αλλά και πάλι ο Μιραλάς δεν σημάδεψε σωστά. Ο Οτζίτζα έκανε την κάθετη, ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Βλαχοδήμος με το αριστερό πόδι απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ένχελς κέρδισε την μονομαχία στον αέρα, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Λύση με Φορτούνη

Στο 56΄ ο Όσκαρ Γκαρσία έριξε τον Φορτούνη στο ματς και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έλληνας μέσος σκόραρε με πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Ρομαό τροφοδότησε τον Φορτούνη, εκείνος με μία επαφή έβγαλε τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δέχτηκε το μαρκάρισμα του Οικονόμου από πίσω (ο αμυντικός των «πρασίνων» τράβηξε την φανέλα του Ιρανού), εντός περιοχής, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Από τα 11 βήματα ο Φορτούνης δεν λάθεψε και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να δώσουν χώρο στους αντίπαλους και να χτυπήσουν στην κόντρα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να γίνει απειλητικός στο 80ο λεπτό με τον Λουντ, αλλά ο Ένχελς πρόλαβε και έβαλε την προβολή, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Στο 82΄ ο Ολυμπιακός απάντησε, αλλά ο Τζούρτζεβιτς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη. ο Μιραλάς έφυγε στην κόντρα επίθεση, έσπασε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα για τον Φορτούνη, ο οποίος πανέξυπνα την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του για τον επερχόμενο Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος πρόλαβε την έξοδο του Βλαχοδήμου, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες βρήκαν και πάλι χώρο να τρέξουν, ο Τζούρτζεβιτς έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του στο ύψος του πέναλτι ήταν κάκιστο και έδωσε την δυνατότητα στην άμυνα του Παναθηναϊκού ν’ απομακρύνει.

Στο 88ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση, ο Ινσούα πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ένχελς να τον ανατρέψει και ο Ευαγγέλου να δώσει πέναλτι. Η απόφαση του ρέφερι όμως δεν ήταν σωστή, καθώς η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνιέ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Ένγκελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (56′ Φορτούνης), Πάρντο (89′ Μάριν), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κάτσε (65′ Μουνιέ), Τζανδάρης, Λουντ, Κουλιμπαλί (80′ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης)

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός