Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άνετος με μπαλάρα στην κορυφή!

Άνετος με μπαλάρα στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζοντας πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο κέρδισε εύκολα με 2-0 την Λαμία, στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η 17η αγωνιστική και ανέβηκε ξανά στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και η Λαμία προσπαθούσε να του χαλάσει την κυκλοφορία, πιέζοντας ψηλά.

Φορτούνης-Μάριν με «κλειστά μάτια» και 1-0

Με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός εξτρέμ κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από τα’ αριστερά και ο Φορτούνης με μια υπέροχη κάθετη μπαλιά, τον τροφοδότησε στον σωστό χρόνο. Ο Μάριν κοντρόλαρε σωστά και μ’ ένα υπέροχο «τσίμπημα», πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Παπαδόπουλου, στέλνοντάς την στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» απελευθερώθηκαν ακόμη περισσότερο, κλείνοντας την αντίπαλό τους στα καρέ της. Στο 20΄ και πάλι από πάσα του Φορτούνη ο Ανσαριφάρντ έγινε απειλητικός, αλλά την τελευταία στιγμή ο Αναστασιάδης του έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να φεύγει ψηλά. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρσία συνέχιζε να πιέζει και για ένα δεύτερο γκολ και στο 31΄ έφτασε κοντά στο να το πετύχει. Ο Μάριν, από την δεξιά πλευρά αυτή την φορά, έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Επέμεινε και δικαιώθηκε

Ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες φάσεις ο Ολυμπιακός, το κατάφερε στο 36ο λεπτό. Ο Ζιλέ με πείσμα έκλεψε την μπάλα από τον Κουκόλη στο ύψος της περιοχής και παρά το γεγονός ότι μπορούσε και ο ίδιος να τελειώσει την φάση, σιγούρεψε το γκολ, πασάροντας στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, κάνοντας το 2-0.

Στον χρόνο που απέμενε για το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός παρέμεινε ψηλά για να φτάσει και σε τρίτο γκολ, συνθήκη που έδωσε σε ορισμένες περιπτώσεις στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να φύγουν στην κόντρα. Τα τρεξίματα των Πειραιωτών όμως ήταν αποτελεσματικά και οι παρεμβάσεις τους έγκαιρες, με συνέπεια να μην δημιουργηθεί κάποια ανησυχητική κατάσταση για την εστία του Προτό και το 2-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

«Σφυροκόπημα» με το ξεκίνημα

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος και μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, δημιούργησε δύο φάσεις για το 3-0. Στην πρώτη περίπτωση, ο Μάριν έκανε την κούρσα από τον κεντρικό άξονα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε πολύ άσχημα, στέλνοντας εξ’ επαφής την μπάλα άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν σειρά του Ανσαριφάρντ ν’ απειλήσει. Ο φορ του Ολυμπιακού έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας, σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση αριστερά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους τους.

Στο 63ο λεπτό, η Λαμία έκανε αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι, δημιουργώντας την πρώτη αξιόλογη φάση. Ο Παντελιάδης βρέθηκε μόνος του από τ’ αριστερά, έκανε ωραία σέντρα για το Βουό που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε λίγο έξω την μπάλα. Στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι απείλησαν από στημένη φάση, με τον Αναστασιάδη να πιάνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Πίτι και να στέλνει την μπάλα, λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Το παιχνίδι απέκτησε ένα γρήγορο ρυθμό σ’ εκείνο το σημείο, με τον Ανσαριφάρντ ν’ απαντάει με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, αλλά η άμυνα της Λαμίας λειτούργησε αποτελεσματικά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στα 20 λεπτά που υπολείπονταν μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έριξαν ρυθμό, συνέχισαν ν’ αποδίδουν καλά και ν’ απειλούν την αντίπαλη εστία. Στο 84ο λεπτό, ο Πάρντο έκανε την ατομική ενέργεια, έφερε με περίτεχνο τρόπο την μπάλα στο αριστερό, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, άουτ. Η Λαμία από την πλευρά της απείλησε με τον Βουό στο 83΄ με τον Μποτία όμως να βγαίνει έγκαιρα και να βάζει την κόντρα στο σουτ του αντίπαλου φορ ενώ στο 86΄ η προσπάθεια του Πίτι να «κρεμάσει» από μακριά τον Προτό, ήταν πολύ φιλόδοξη.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν διαφοροποιήθηκε κάτι, με τους παίκτες του Όσκαρ Γκαρσία, να πανηγυρίζουν την 12η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Κίτρινες: Πίτι 14΄

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Κούτρης, Ένγκελς, Μποτία, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν, Φορτούνης (Σεμπά 80΄), Μιραλάς (Πάρντο 69΄), Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς 85΄)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουκόλης (Ορτέγκα 71΄), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασόπουλος (Κουτρουμάνος 50΄), Μπλάζιτς, Ακόστα (Βουό 52΄), Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τη Λαμία

H ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την αναμέτρηση της 8ης Αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs. απέναντι ...