Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / “Το θαύμα των Χριστουγέννων και ο καλικάντζαρος”

“Το θαύμα των Χριστουγέννων και ο καλικάντζαρος”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει τον ερυθρόλευκο πάγκο έπειτα από 5,5 χρόνια και να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Βαλάντης Σιδέρης σχολιάζει την επιστροφή Μπαρτζώκα και καλωσορίζει τον Έλληνα τεχνικό στην ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά:

Τα Χριστούγεννα περάσανε αλλά το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε 15 μέρες μετά και το όνομα αυτού είναι Γιώργος Μπαρτζώκας! Ο Ολυμπιακός ενώ δεν το περιμέναμε μετά την φετινή χρόνια παλινωδίας στην οποία είμαστε μάρτυρες, κατάφερε να φέρει πίσω τον Coach B .Μια κίνηση που κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και λαμβάνουμε υπόψιν ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Επίσης, έρχεται σε μια ομάδα που την ξέρει και την αγαπάει παρόλο που έφυγε με άσχημο τρόπο κατά την τελευταία του θητεία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητα, την διάθεση και την αξία του. Το έχει αποδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Το θέμα είναι πως τα Χριστούγεννα πέρα από τα δώρα έχουν και τους καλικάντζαρους! Καλικάντζαρο αποτελεί η άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και στην οποία έχει εμπλακεί ο Ολυμπιακός μη συμμετέχοντας στην Α1 ούτε υπάρχει σενάριο να γυρίσει, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα εκκρεμότητες. Αυτήν λοιπόν την άρρωστη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ καλείται να διαχειριστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά το δεύτερο πέρασμα του από τον ερυθρόλευκο πάγκο.

Το ρίσκο της επιστροφής το παίρνει ο Μπαρτζώκας και όχι ο Ολυμπιακός που έκανε όπως προείπαμε την ιδανική επιλογή την δεδομένη στιγμή για να διαδεχθεί τον Κεμζούρα. Αλλά το μείζον θέμα είναι πως θα ανταπεξέλθει στην παρούσα κατάσταση ο νέος coach που συναντάει συντρίμμια εντός και εκτός παρκέ και καλείται να αναστηλώσει το ερυθρόλευκο οικοδόμημα. Εκτιμώ ότι ο ορίζοντας της πρόσληψης Μπαρτζώκα είναι για τις επόμενες σεζόν, καθώς δύσκολα θα σωθεί η φετινή. Βέβαια, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να κυνηγήσει την έκπληξη των πλει οφ έστω και στην ύστατη στιγμή και να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο για τα επόμενα χρόνια, διότι ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικό ελληνικό κορμό και με τις κατάλληλες προσθήκες ξένων μπορεί και πάλι να πρωταγωνιστήσει.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια θα δώσει την δυνατότητα στην Διοίκηση να προσφέρει ένα μεγαλύτερο μπάτζετ στον Έλληνα τεχνικό και μας προδιαθέτει για κατι καλό. Ωστόσο θα ήταν ιδανικό να διευθετηθεί πρώτα η υπόθεση με την Α1, γιατί με ένα ματς την εβδομάδα είναι δύσκολο ακόμα και για ομάδες επιπέδου Μπαρτσελόνα και Τσσκα να βρουν ρυθμό. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση εγώ προσωπικά καλοσωρίζω έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες προπονητές.

ΥΓ Coach Β καλωσόρισες στο Λιμάνι της καρδιάς σου και μακάρι να μην αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της πρώτης θητείας

About Βαλάντης Σιδέρης

Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Ερασιτέχνης αθλητής και στα δύο σπορ, απόφοιτος σχολής διαιτησίας και σχολής προπονητών UEFA C. Αρχισυντάκτης ενός πολύ όμορφου ταξιδιού από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι το 2015, του RedCampeon.gr. Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Redonair για μία σεζόν. Πλέον διευθυντής του kokkina.gr με περισσότερη εμπειρία και υπομονή.

Δείτε επίσης

Γενέθλια με τους Προέδρους και σχεδιασμός της νέας σεζόν!

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, είχαν σήμερα (11/06) πολύωρη συνάντηση ...