Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον CAS τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον CAS τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ!

Σε επίσημη καταγγελία στο CAS κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, προχώρησε την Τρίτη (28/04) ο Ολυμπιακός, ζητώντας τον υποβιβασμό τους.
Αν κι επισήμως η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τελευταίες κινήσεις που έκανε στο δικαστικό επίπεδο, καλά πληροφορημένες πηγές απ’ το περιβάλλον του Ολυμπιακού, αναφέρουν ότι Πειραιώτες προχώρησαν στο επόμενο «επεισόδιο» της κόντρας τους με τον ΠΑΟΚ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Κι αυτό διότι θεωρούν πως από τη στιγμή που η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη -τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό- έκρινε «ενόχους» την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ Ξάνθη, αποφασίζοντας πως «συνδέονται» μετοχικά, θα πρέπει να εφαρμοστεί η αρχική ποινή υποβιβασμού που προβλεπόταν στον κανονισμό που ισχύει απ’ την αρχή της σεζόν. Κι όχι η ποινή της αφαίρεσης 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 12 βαθμών από την Ξάνθη, που επιβλήθηκε εντέλει από την Πειθαρχική Επιτροπή (και παρέμεινε στην Εφέσεων), έπειτα από την αλλαγή που υπήρξε στο «ποινολόγιο» μέσω τροπολογίας.
Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο τους τόνος και προσέφυγε κι επίσημα στο CAS, ζητώντας από το κορυφαίο αθλητικό δικαστήριο να ορίσει την ποινή του υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, απ’ τη στιγμή, που τόσο η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όσο και οι δύο πειθαρχικές επιτροπές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έκριναν πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Tα highlights από την αναμέτρηση στην Τούμπα (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση στην Τούμπα: