Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Οι τελικοί που θα κρίνουν πολλά

Οι τελικοί που θα κρίνουν πολλά

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως διανύει μέχρι τώρα μια επιτυχημένη σεζόν. Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος παρά την ήσσονος σημασία του θεσμού, όμως έκαναν μια εκπληκτική πορεία στην Ευρωλίγκα και τερμάτισαν πρώτοι στη Basket league. Ωστόσο οι τελικοί του πρωταθλήματος είναι αυτοί που εκτός από ουσία, θα αφήσουν και την τελική εντύπωση για τη σεζόν 2016-17 για την ομάδα.

Εκτός αυτού, ενδεχομένως να αποτελέσουν και ευκαιρία για παραμονή κάποιων παικτών που μέχρι τώρα βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου ή για αύξηση των μετοχών κάποιων άλλων και κατά συνέπεια μεγαλύτερων απαιτήσεων για καλύτερο συμβόλαιο τη νέα χρονιά.

Μια σειρά τελικών με τον ΠΑΟ, σίγουρα επηρεάζει μυαλό και σώμα, δημιουργεί προσδοκίες ή απογοητεύει. Το αποτέλεσμα του τελικού στην Πόλη στη δική μου σκέψη θα λειτουργήσει ευεργητικά ως ισχυρό κίνητρο για την κατάκτηση του εναπομείνοντος φετινού στόχου. Παράλληλα όμως, πιθανόν και να αλλάξει τα δεδομένα για την εικόνα ορισμένων παικτών που μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίθηκαν όσο θα έπρεπε. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Πάτρικ Γιανγκ που αν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα, οι πιθανότητες παραμονής δε θα ήταν με το μέρος του. Αν όμως πραγματοποιήσει μια “γεμάτη” σειρά τελικών τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τα συμβόλαια που λήγουν είναι μια άλλη παράμετρος που σίγουρα θα επηρεαστεί από την έκβαση της σειράς. Πρίντεζης, Μάντζαρης και Λοτζέσκι, έχουν ελάχιστες βδομάδες πριν τη λήξη των συμβολαίων τους και σίγουρα θα επιθυμούσαν να κλείσει η χρονιά θετικά με δική τους καλή απόδοση για πολλούς λόγους. Ο Λοτζέσκι βέβαια δε μπορεί να αγωνιστεί όμως φαίνεται να έχει ήδη το μυαλό του αλλού.

Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, συσπείρωση και τη βοήθεια του κόσμου, που θεωρείται δεδομένη όταν απέναντι φοράνε πράσινα, ωστόσο απαιτείται ουσιαστική στήριξη ακόμα κι αν ο μη γένοιτο, το πράγμα κάπου στραβώσει. Εξάλλου παίζουν δύο ομάδες και ο ΠΑΟ έχει επίσης ισχυρό κίνητρο μετά από μια δύσκολη και περίεργη χρονιά.

Το ένστικτο αλλά και η πεποίθησή μου δείχνουν Ολυμπιακό, εφόσον κατέβει στο γήπεδο όπως πρέπει και υπάρξει σωστή διαχείριση από τον Γιάννη Σφαιρόπουλου στα τελειώματα μιας πολύ δύσκολης και καταπονητικής σεζόν.

About Βαλάντης Σιδέρης

Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Ερασιτέχνης αθλητής και στα δύο σπορ, απόφοιτος σχολής διαιτησίας και σχολής προπονητών UEFA C. Αρχισυντάκτης ενός πολύ όμορφου ταξιδιού από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι το 2015, του RedCampeon.gr. Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Redonair για μία σεζόν. Πλέον διευθυντής του kokkina.gr με περισσότερη εμπειρία και υπομονή.

Δείτε επίσης

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Μάντζαρη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Στα οκτώ ...