Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Οι δηλώσεις Χάσι και παικτών

Οι δηλώσεις Χάσι και παικτών

Διαβάστε τι είπε ο προπονητής της ομάδας μας καθώς και οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα με την Σπόρτινγκ.

«Σήμερα δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, δείξαμε ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ξεκινήσαμε με έναν κακό τρόπο το παιχνίδι. Όταν δίνεις ευκαιρίες στον αντίπαλό σου, το πληρώνεις. Γνωρίζαμε ότι η Σπόρτινγκ βάζει γκολ από στημένες φάσεις, αλλά της δώσαμε ευκαιρία να παίξουν με αντεπιθέσεις. Δεν ήμασταν συμπαγείς στην άμυνα και κάναμε κάποια δώρα στον αντίπαλο. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται».

Για τη συνύπαρξη Φορτούνη – Μάριν στην ίδια ενδεκάδα: «Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα ήταν αυτοί οι δύο παίκτες που έπαιξαν σήμερα μαζί, αλλά το πρόβλημα ήταν η κακή αμυντική λειτουργία. Κάναμε πολλά λάθη, επιτρέψαμε στον αντίπαλο να ανοίξει τον χώρο και να προχωρήσει 50 μέτρα και να βάλει γκολ. Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσα να κάνω 5-6 παίκτες αλλαγή. Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη σε έναν, δύο, τρεις παίκτες. Κερδίζουμε ως ομάδα και χάνουμε ως ομάδα».

Για την επιλογή να παίξουν βασικοί και ο Μάριν και ο Φορτούνης: «Δεν είναι η πρώτη φορά που τους χρησιμοποιώ. Χρησιμοποιώ τους καλύτερους παίκτες. Θα μπορούσαμε να το αναλύουμε για τρεις μέρες. Στο πρώτο ημίχρονο όταν το ματς είναι 1-0 από το ξεκίνημα, όλη η τακτική μετά είναι για πέταμα. Απλώς αν κρίνω ότι πρέπει να ξαναπαίξουν ο Φορτούνης και ο Μάριν, θα τους ξαναβάλω. Οι παίκτες επιλέχτηκαν επειδή ήταν καλύτεροι εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι παίκτες που μπορούν να παίζουν 90 λεπτά, αλλά όταν είναι καλοί μένουν.

Δεν πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο π.χ. μόνο στον Φορτούνη. Θα ήταν λάθος. Το φταίξιμο το έχει όλη η ομάδα. Ο Μάριν που ήταν καλύτερος, έμεινε 90 λεπτά. Μην ξεχνάτε επίσης ότι έχουμε δύο στόπερ έξω, τον Μποτία και τον Βούκοβιτς και αναγκαζόμαστε να παίζουμε με τον Ρομαό. Ο Ταχτσίδης επίσης ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Οπότε, τι μπορούσα να κάνω;»

Για την αμυντική λειτουργία: «Το βάρος πέφτει στον Καπίνο γιατί είναι ο τελευταίος παίκτης μας. Όμως δεν έχει εκείνος την ευθύνη. Η άμυνά μας είναι κακή. Όλη η ομάδα έπαιξε κακή άμυνα. Σε αυτά τα ματς δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Ήμασταν ανοικτοί και επιτρέψαμε χώρο στον αντίπαλο. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζουμε επιθετικά και δεν θα αλλάξει ούτε στο UEFA Champions League. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί, στο δεύτερο κλείσαμε τους χώρους, όμως καταφέραμε στο τελευταίο λεπτό να αντιδράσουμε. Κρίμα που το κάναμε τόσο αργά. Υπάρχουν πράγματα που θα τα αναλύσουμε».

Για το αν έχει ευθύνες: «Αν ήξερα πώς τα πράγματα θα γίνονταν έτσι, θα πήγαινα να… πέσω για ύπνο, να “πεθάνω”! Είναι εύκολο να λέμε κάποια πράγματα μετά το ματς. Φυσικά και έχω ευθύνες».

Στέφανος Καπίνο:

-Το σχόλιό του για το ματς: «Δυστυχώς σ’ αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται και είναι κάτι που το καταλάβαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στην Σπόρτινγκ και ευτυχώς που έμεινε εκεί που έμεινε το σκορ. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, βγάλαμε λίγο παραπάνω διάθεση, παίξαμε λίγο πιο σφιχτά και νομίζω ότι δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε την Σπόρτινγκ στα μάτια μετά το κακό πρώτο ημίχρονο. Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια, δεν μπορούμε να απογοητευτούμε. Είναι καλό για την ψυχολογία μας που καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ και συνεχίζουμε».

-Τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός ενόψει της συνέχειας: «Άμα βάλουμε και δούμε το πρώτο ημίχρονο και τα αναλύσουμε, νομίζω ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Αλλά ξέρω ότι η ομάδα δεν είναι αυτή που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να αιφνιδιαστήκαμε από το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, μπορεί να μην μας βγήκαν κάποια πράγματα, συμβαίνουν όμως αυτά, ειδικά σ’ αυτό το επίπεδο και σίγουρα τα λάθη πληρώνονται. Αλλά, το θέμα είναι να κοιτάξουμε μπροστά, να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να καταφέρουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απ΄αυτόν τον όμιλο».

Μεχντί Καρσελά:

-Τι δεν πήγε καλά και ήρθε η ήττα για τον Ολυμπιακό: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι σήμερα. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, κάναμε λάθη, δεν έπρεπε να τα έχουμε κάνει και μετά δώσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις του. Είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο και αυτό είναι που έκρινε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε και προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και πιστεύω πως αν είχαμε κάνει ότι κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο να το κάναμε δηλαδή και στο πρώτο, το παιχνίδι θα ήταν δικό μας».

-Πως επηρεάζει αυτή η ήττα στην πρεμιέρα ενόψει της συνέχειας του ομίλου: «Είναι αλήθεια πως θα μπορούσε η ομάδα να επηρεαστεί απ’ αυτή την ήττα, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και όλα κρίνονται μετά το τέλος των αγώνων. Σε έναν όμιλο τόσο δύσκολο όπως ο δικός μας, τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως σίγουρα θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό που συνέβη σήμερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα απ’ αυτό που πήραμε σήμερα κόντρα σ’ αυτόν τον αντίπαλο. Γιατί τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα στην έδρα τους, όμως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεχάσουμε αυτό που έγινε σήμερα και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα επόμενα παιχνίδια».

Αλεξί Ρομαό:

-Το σχόλιό του για το ματς: «Είναι αλήθεια ότι σήμερα κάναμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα, ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Δεχθήκαμε ένα γκολ πάρα πολύ νωρίς, αφήσαμε τον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί όλες τις αντεπιθέσεις του και το ημίχρο μας βρήκε με ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Ευτυχώς προς το τέλος μπορέσαμε να αντιδράσουμε και να μειώσουμε τη διαφορά των γκολ και αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια της διοργάνωσης».

-Για το μέλλον του Ολυμπιακού στον όμιλο: «Όχι είναι μόνο ένα παιχνίδι από τα πολλά παιχνίδια που έχουμε να παίξουμε. Θα συγκεντρωθούμε τώρα στο επόμενο και στο τέλος της φάσης αυτής, θα δούμε το αποτέλεσμα».

-Τι θα πρέπει να διορθωθεί για τη συνέχεια: «Το πρώτο που πρέπει να διορθώσουμε είναι να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι. Να κάνουμε αυτό που μας έχει συμβουλέψει ο προπονητής μας. Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι, γιατί σήμερα δεν το κάναμε αυτό και κάναμε τη ζωή μας πιο δύσκολη στη συνέχεια».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Μπλατ:”Ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά μια ομάδα με περηφάνια”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: “Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια πρόκληση για εμάς ...