Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ιτούδης:”Πρέπει να κλείσουμε το στόμα μας”

Ιτούδης:”Πρέπει να κλείσουμε το στόμα μας”

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν καλύτερος. Aξίζουν συγχαρητήρια γιατί πάλεψαν και πίστεψαν περισσότερο. Εμείς ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα έχει απουσίες, αλλά πολλές φορές στον αθλητισμό το λίγο είναι περισσότερο. Εμείς δεν καταφέραμε να αλλάξουμε το τσιπ. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να κλείσουμε το στόμα μας, να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Και πάλι συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Στη δική μας ομάδα έχουμε πολλά πρόσωπα που έχουν φέρει πολλές χαρές, όχι μόνο με τίτλους αλλά και με την απόδοσή τους. Σήμερα είχαμε ίσως τον μικρότερο δείκτη αξιολόγησης κι αυτό με λυπεί. Μπορούμε να το αλλάξουμε; Σαφώς. Έχουμε αυτή την πρόθεση και θα το κάνουμε”.

Σε ερώτηση σχετική με το αν ο Ολυμπιακός είναι ο… κακός δαίμονας της ΤΣΣΚΑ, απάντησε: “Μπορείτε να το πάρετε όπως θέλετε. Ο Ολυμπιακός σήμερα είχε σθένος, είχε προσήλωση, ήταν καλύτερος στις μάχες. Αν θέλετε να φτιάχνετε ιστορίες ότι και να πω εγώ, θα τις φτιάξετε”.

Για το αν είναι πιο δύσκολο να προετοιμάζει πνευματικά την ομάδα του σε αγώνες με τόσες ιδιαιτερότητες, είπε: “Είχαμε κακές εμπειρίες και άλλες χρονιές με ομάδες με απουσίες, τη Ζενίτ, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Έχουμε κι εμείς απουσίες, μην το ξεχνάμε. Δεν μου αρέσει να αναφέρω δικαιολογίες. Σήμερα δώσαμε τις μάχες μας και αυτό με θλίβει. Όλα είναι δύσκολα. Τι υπάρχει εύκολο στη ζωή; Ο Ολυμπιακός βγήκε με απουσίες, με τους μικρούς και πάλεψε. Τεράστιο παράδειγμα! Στο τρίτο δεκάλεπτο εμείς πάθαμε μπλακ άουτ, επιθετικά και αμυντικά. Έχουμε πολλές αλλαγές, αλλά είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Δώσαμε αρκετές μάχες, είχαμε μια μεγάλη απώλεια, αυτή του Κλάιμπερν, αλλά το παλέψαμε. Στο ματς με τη Κίμκι παλέψαμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Σήμερα δεν δώσαμε μάχες, το λέω ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός έδωσε τίμιες μάχες και είναι ένα τεράστιο παράδειγμα για όλους. Έχει συμβεί και σε μας να είμαστε λιγότεροι και να συσπειρωνόμαστε

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

«Τα επιθετικά ριμπάουντ έπαιξαν σημαντικό ρόλο»

Στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε ο Ολυμπιακός και στο γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ δεν ...