Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Είσαι οι επιλογές σου και γίνεσαι οι πράξεις σου

Είσαι οι επιλογές σου και γίνεσαι οι πράξεις σου

Ο αρχισυντάκτης του kokkina.gr Βαλάντης Σιδέρης, κάνει… ταμείο για τον πρώην πλέον παίκτη του Ολυμπιακού, Ιωάννη Παπαπέτρου.

Τέλος και επίσημα λοιπόν μετά από 5 ολόκληρα χρόνια από τον Ολυμπιακό, για τον Ιωάννη Παπαέτρου. Όχι με τον ιδανικότερο τρόπο, αφού ούτε μπασκετικά η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο, ούτε σε διαπροσωπικό επίπεδο, οι χειρισμοί του παίκτη ήταν οι καλύτεροι απέναντι στην ομάδα που ανήκε ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Δε θα αφορίσω τον Ιωάννη παρά το γεγονός ότι το ίντερνετ βρίθει εναντίον με διάφορα κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς. Δε χρειάζονται αυτά.

Ο Ολυμπιακός είναι επιτυχημένη ομάδα διότι τα τελευταία χρόνια είχε τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, τον Βασίλη Σπανούλη και γύρω του έναν συμπαγές σύνολο από Έλληνες που δημιουργούσαν ταυτόχρονα ένα ελκυστικό κλίμα εντός των αποδυτηρίων. Κάποια από τα κομμάτια έφυγαν, όπως για παράδειγμα ο Σλούκας, κάποια ήρθαν, όπως ο Παπαπέτρου, όμως η φιλοσοφία παρέμεινε η ίδια. Εσχάτως, αυτή η ερυθρόλευκη ιδιότητα αλλοιώθηκε εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Επήλθε μια αναμενόμενη φθορά αφού απουσίαζε η εξέλιξη σ’ ένα τόσο διαδραστικό υποσύνολο του αθλητισμού, το μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός αν και αντιστάθηκε, προσπαθεί πλέον να εναρμονιστεί με τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα, εντάσσοντας τον Ντέιβιντ Μπλατ στον οργανισμό, προσπαθώντας να εκσυγχρονίσει το μοντέλο που ο ίδιος βαυκαλιζόταν ως το πλέον επιτυχημένο και στο οποίο παίκτες με την ιδιότητα του Παπαπέτρου, είχαν σημαντική θέση(Έλληνες, καλοί χαρακτήρες, εργατικοί). Γι΄αυτό και ο Μπλατ ζήτησε την παραμονή του. Δε γίνεται να γκρεμίσεις και να ξαναχτίσεις σε ένα έτος και αυτό το ξέρει ο Ισραηλινός. Ωστόσο είναι δεδομένο πως δε θα υπέκυπτε σε επιθυμίες διαφορετικές από το πλάνο του.

Ο Ιωάννης και ορθώς, ήθελε “εγγυημένα” μεγαλύτερο ρόλο στο ρόστερ. Αυτό όμως όχι απλά δεν μπορεί να στα υποσχεθεί ένας νέος και άγνωστος προς εσένα προπονητής (μόνο ο Σφαιρόπουλος τα έκανε αυτά και το πλήρωσε), αλλά στον αντίποδα, δεν έχει και στέρεες βάσεις να οικοδομήσει. Ο Παπαπέτρου και αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, στα 5 ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, έγινε συνώνυμος της στασιμότητας. Και ναι, να δεχθώ ότι σε κάποιες περιόδους ήταν άτυχος λόγω τραυματισμών και σε κάποιες άλλες, πως ο Σφαιρόπουλος δεν τον χρησιμοποίησε ορθά. Φταίει ο Σφαιρόπουλος που ο παίκτης που αγωνίζεται στο “3” έχει 28% στα τρίποντα και 66% στις βολές; Που δεν θυμάμαι να ποστάρει ποτέ ακόμα και κοντύτερους του παίκτες; Όχι.

Δυστυχώς δεν προσπάθησε (θεωρώ) να βελτιώσει μόνος του κάποια στοιχεία που θα είχαν εξελίξει το παιχνίδι του, θα τον έκαναν περισσότερο απαραίτητο και θα ένιωθε και ο ίδιος καλύτερα με τον εαυτό του. Στεναχωριέμαι που φεύγει ένας Έλληνας, μέλος της παρέας, ένα καλό και ήσυχο παιδί αλλά από την άλλη αυτή μου η αίσθηση μετριάζεται αν δω καθαρά αγωνιστικά. Στεναχωριέμαι επίσης και στον τρόπο που φεύγει, βγάζοντας μπροστά τον μάνατζερ. Όχι Ιωάννη, είσαι 2 μέτρα (κυριολεκτικά) άντρας. Εσύ θα πρέπει να ανακοινώσεις την όποια σου απόφαση, αντρίκια και παντελονάτα. Αυτό αξίζει στους πρώην εργοδότες σου, όσα παράπονα κι αν έχεις.

Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του, θα το μάθουμε σε λίγο. Προσωπικά με ιντριγκάρει αγωνιστικά να πάει απέναντι αν και το θεωρώ εκ μέρους του κάπως… ανήθικο (όχι 100% κατάλληλη λέξη) λόγω του DPG και όσων έχουν προηγηθεί. Η απόφαση είναι δική του, η ζωή είναι δική του και κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει, αυτός διαλέγει ότι θεωρεί καλύτερο για κείνον. Ούτε χρειάζεται να τρελαινόμαστε, ούτε τίποτα. Για μπάσκετ μιλάμε, όχι για το μέλλον των παιδιών μας. Ο καθένας είναι οι επιλογές του και θα πρέπει να ζει μ’ αυτές, ο Ιωάννης έκανε τη δική του, θα δικαιωθεί ή θα το μετανιώσει, θα το δούμε. Ως πρώην αθλητής μας και ως άνθρωπος, του εύχομαι να είναι υγιής και όσο δεν θα είναι αντίπαλος της ομάδας μου, του εύχομαι καλή επιτυχία και να φτάσει στο επίπεδο που μπορεί.

About Βαλάντης Σιδέρης

Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Ερασιτέχνης αθλητής και στα δύο σπορ, απόφοιτος σχολής διαιτησίας και σχολής προπονητών UEFA C. Αρχισυντάκτης ενός πολύ όμορφου ταξιδιού από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι το 2015, του RedCampeon.gr. Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Redonair για μία σεζόν. Πλέον διευθυντής του kokkina.gr με περισσότερη εμπειρία και υπομονή.

Δείτε επίσης

O Αγραβάνης χαλάει την πιάτσα των ευαίσθητων….

Τις τελευταίες ώρες γίνεται ένας πόλεμος δηλώσεων και κριτικών για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ...