Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αυθορμητισμός, ειλικρίνια και ανοησία

Αυθορμητισμός, ειλικρίνια και ανοησία

Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από τις δηλώσεις των αδερφών Αγγελόπουλων, μετά την λήξη τελικού στην Πόλη. Οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού κατηγορούνται πως απαξίωσαν την κατάκτηση και την ομάδα της Φενέρ εν γένει.

Η αλήθεια είναι πως τα αδέρφια είναι παρορμητικά μετά από σπουδαίες βραδιές, θετικές και αρνητικές. Αλήθεια είναι επίσης πως ποτέ δεν έχουν πει κάτι το οποίο δεν ισχύει ή είναι υπερβολικό. Η ειλικρίνεια που τους διέπει και αυτός ο αυθορμητισμός, αποτελούν εμπόδια στη διατήρηση μιας εικόνας ευγενούς άμυλας, ψευδεπίγραφης ωστόσο αφού είναι αδιανόητο να υπάρξει ανιδιοτέλεια στον σύγχρονο εμπορικό και ανταγωνιστικό αθλητισμό. Ο Ολυμπιακός ήθελε την Ευρωλίγκα και η Φενέρ του την πήρε. Αλίμονο αν δεν ήταν στεναχωρημένοι, αν δεν είχαν πικρία, αν δεν ένιωθαν σκασμένοι. Δε θα ήταν ανθρώπινο.

Από κει και πέρα, κατά τη γνώμη μου, φυσικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι εν λόγω δηλώσεις ως επίδειξη ανωτερότας και παραδοχής της κατά γενική ομολογία δίκαιης ήττας, ωστόσο η ειλικρίνεια όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη, αποτελεί αρετή σπάνια και η επιλεκτική επεξήγηση των λέξεων, πάντα δημιουργεί παρεξηγήσεις όταν ο αρθρογράφος επιθυμεί να το κάνει. Τίποτα μεμπτό λοιπόν, ούτε καν επιλήψιμο από τα αδέρφια. Η ουσία του πράγματος είναι πως ο Ολυμπιακός υπερέβαλε εαυτόν άλλη μια φορά και έφτασε σ’ έναν τελικό με πολύ λιγότερα προνόμια από τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το σημαντικότερο και οτιδήποτε διαφορετικό, αποτελεί την πραγματική προσπάθεια απαξίωσης ενός τέτοιου επιτεύγματος.

 

ΥΓ.: Οι ερωτήσεις του Βαγγέλη Ιωάννου χωρίς να γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο και να θέλω να τον μειώσω ή να τον υπερασπιστώ, είμαι βέβαιος πως δεν έγιναν κακοπροαίρετα σε καμία περίπτωση παρά το γεγονός πως ήταν  παντελώς άτοπες και ενδεχομένως ανόητες.

About Βαλάντης Σιδέρης

Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Ερασιτέχνης αθλητής και στα δύο σπορ, απόφοιτος σχολής διαιτησίας και σχολής προπονητών UEFA C. Αρχισυντάκτης ενός πολύ όμορφου ταξιδιού από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι το 2015, του RedCampeon.gr. Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Redonair για μία σεζόν. Πλέον διευθυντής του kokkina.gr με περισσότερη εμπειρία και υπομονή.

Δείτε επίσης

Απαγόρευση μεταγραφών από την Euroleague!

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός η απόφαση της Euroleague να την παραπέμψει στην Οικονομική ...