Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ανέβηκαν οι ρυθμοί στην πρωινή προπόνηση

Ανέβηκαν οι ρυθμοί στην πρωινή προπόνηση

Σκληρή δουλειά έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, στην πόλη της Αυστρίας.

Μεγάλη σε διάρκεια και με ιδιαίτερη ένταση, καθ’ όλη τη διάρκειά της, ήταν η πρωινή προπόνηση των παικτών του Ολυμπιακού την Τετάρτη, στο Ζέεφελντ. Πλην των πρώτων λεπτών, κατά τα οποία διεξάγεται το ζέσταμα, όλες οι υπόλοιπες ασκήσεις εκτελούνταν από τους ποδοσφαιριστές «στα κόκκινα». Ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ζητώντας από τους παίκτες να εκτελέσουν αυτά που πρέπει με ακρίβεια.

Το πρωινό πρόγραμμα είχε και πάλι πολλή μπάλα. Ασκήσεις σε κλειστό χώρο, άμυνα-επίθεση, με τους παίκτες χωρισμένους σε ομάδες και τη συμμετοχή τερματοφυλάκων, πάντα με ένταση και δίχως «χαλάρωση». Ακολούθησαν διτέρματα, σε μικρότερο χώρο πρώτα και μετά σε μεγαλύτερο. Οι «κλειστοί» χώροι βοηθούν ιδιαιτέρως στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ακόμη και σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, αλλά στόχος δεν ήταν μόνο η καλή κατοχή, αλλά η επίτευξη γκολ.

Από το πρόγραμμα δεν έλειψαν και οι ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ταχύτητας και δύναμης, τομείς οι οποίοι δουλεύονται εκτενώς, ειδικά στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Οι τερματοφύλακες ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα, με ειδικές ασκήσεις ελέγχου του σώματος, ρεφλέξ και αντίδρασης, ενώ συμμετείχαν -φυσικά- και στις συνολικές ασκήσεις (δίτερμα κλπ.) με τους συμπαίκτες τους. Ατομικά κινήθηκαν οι Βρουσάι και Κούτρης, ο πρώτος για αποφόρτιση. Ο δεύτερος ανεβάζει κάθε μέρα ρυθμό, την Τρίτη συμμετείχε σε μεγάλο κομμάτι της προπόνησης και δείχνει ότι σύντομα θα είναι στο 100% για να μπει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Η απογευματινή προπόνηση είναι στις 7μμ ώρα Ελλάδας.

 

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Αύριο το πρώτο φιλικό προετοιμασίας!

Μία ημέρα πριν το πρώτο τεστ επί αυστριακού εδάφους, ο Θρύλος συνεχίζει να δουλεύει σε ...