Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αιώνια κομπλεξικός!

Αιώνια κομπλεξικός!

“Σύμπλεγμα ονομάζεται το σύνολο συνειρμών ή παρορμήσεων που συνδέονται ασυνείδητα από το άτομο με ένα συγκεκριμένο θέμα και επηρεάζουν τη συμπεριφορά του. Ορίζεται ως ένα είδος νεύρωσης, το οποίο αναγκάζει το άτομο σε διαφορετική από τη φυσιολογική συμπεριφορά. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον ψυχολόγο Καρλ Γιουνγκ, μαθητή του Σίγκμουντ Φρόυντ. 

Χρησιμοποιείται κυρίως από την ψυχολογία βάθους. Γνωστά συμπλέγματα είναι το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας, το σύμπλεγμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας. Στην καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιείται και ο ξένος όρος κόμπλεξ”

Οι φετινοί τελικοί της Α1 έφτασαν στο τέλος τους με την ομάδα του Ολυμπιακού να λυγίζει στον 5ο τελικό έχοντας αδειάσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Αυτό όμως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και χρήζει επιστημονικής ανάλυσης είναι οι αντιδράσεις των αντίπαλων οπαδών διάσημων ή μη. Από χθες το βράδυ παρακολουθούμε ένα ξέσπασμα στα social media, στην τηλεόραση και τα site. Τα παιδιά βγάζουν τα ψυχολογικά προβλήματα πολλών δεκαετιών και τα αντι- ολυμπιακά τους σύνδρομα.

Είδαμε τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης να εκτοξεύει με ειρωνεία τη λέξη “σκατόγαυρος”, είδαμε παρουσιαστή του ΣΚΑΙ σε πρωινή εκπομπή να χλευάζει με χυδαίο τρόπο το ΣΕΦ και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο site της “εξυγίασνης” έστησαν τριήμερο πανηγύρι.. (ταϊζει καλά η Superfoods). Σίγουρα όλοι σας θα είδατε φίλους και γνωστούς να ξεσπαθώνουν βγάζοντας από μέσα τους πόνο που τους έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα. Μπείτε λίγο στη θέση τους….

Στο μόνο άθλημα που τους έχει μείνει ως αποκούμπι έχουν να παραβρεθούν σε Final4 από το 2012 ενώ πέρυσι γεύτηκαν τον γλέντι του Βασίλη μέσα στο ΟΑΚΑ και πρόπερσι ένιωσαν όλο το σκουπόξυλο. Ε ναι λοιπόν ήρθε η ώρα τα σαλιγκάρια ελευθέρας βοσκής να βγουν να ξεσαλώσουν. Να σας κάνουν καζούρα άτομα που ίσως έχουν να σας μιλήσουν χρόνια, άτομα που ήταν τα γνωστά παιδιά της “φάπας” στο σχολείο.

Είμαστε ο εφιάλτης τους και πλέον ζουν και αναπνέουν για τέτοιες στιγμές προσωρινής  χαράς και ευφορίας που τους διαφυλάσσει από την είσοδο στο ψυχιατρείο.

Περαστικά παιδιά και υπομονή! Καλά να είμαστε και θα τα ξαναπούμε σύντομα

ΥΓ1 Μια νύχτα μας, όλη σας η ζωή

ΥΓ2 ΔημηΤράκη θα τα ξαναπούμε

ΥΓ3 Γιάννη πονάς και φταίει ο μπαμπάς

ΥΓ4 Ολυμπιακός μέχρι να σβήσει ο ήλιος

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Δια… περιπάτου, 19-1 τον ΠΑΟΚ

Έχοντας «κλειδώσει» την παρουσία του στο Final-8 του Champions League, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με ...